3 tény, amelyet minden kezdő szülőnek tudnia kell! ​

epelus_tippek - epelus.hu

3 tény, amelyet minden kezdő szülőnek tudnia kell!

A kezdő szülők sok olyan problémával és kérdéssel néznek szembe, amelyek azonnali megoldásokat kívánnak meg. Sajnos az újszülöttekhez nem kapnak használati utasítást, ezért mi most  szeretnénk segítséget nyújtani néhány hasznos tippel.

Baba fürdése
 Amíg a baba köldökzsinórja születése után egy-két héttel le nem esik, csak szivacsos fürdést alkalmazzunk. Az alkohollal megnedvesített vattacsomó segíthet a köldökcsonk megszáradásában, vagy ha bizonytalan vagy nyugodtan kérj tanácsot a gyermekorvostól ezzel kapcsolatban is. Miután leesik a megszáradt darab, már elkezdhetjük a fürdetést egy kis kádban.

Császármetszés
 A császármetszést általában azért választják, mert ha természetes módon nem tudja világra hozni az anya a gyermeket sokkal biztonságosabb megoldás lehet ez mindkettejük számára. Általában akkor alkalmazzák ezt az eljárást, ha elakadt a szülés, nehézkes a vajúdás vagy a babával kapcsolatban problémák merülnek fel, amelyek megnehezíthetik a világra jövetelét.
Nem számít, hogy hüvelyi úton vagy császármetszéssel születik meg az új élet, hisz minden szülőnek az egészséges gyermek a legnagyobb áldás.

Körülmetélés
Sok orvos egyetért abban, hogy a körülmetélésnek lehet némi előnye, de nem feltétlenül szükséges. Segíthet csökkenteni a húgyúti fertőzések kockázatát, és kiküszöböli a péniszrák kialakulásának esélyét. A körülmetélés nem okoz hosszú távú érzelmi problémákat gyermekekben.

3 tény, amelyet minden kezdő szülőnek tudnia kell! ​

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top