Hogyan válaszd ki a megfelelő etetőszéket?

A  megfelelő etetőszék megtalálása kulcsfontosságú, hogy az étkezés kellemes élmény legyen. 

Ha a baba már önállóan fel tud ülni és szilárd ételeket eszik, ami általában 6 hónapos kor körül következik be, itt az ideje, hogy egy etetőszékkel bővítsd a konyhai felszerelést.

A fix etetőszékek csak az ülni tudó babák számára alkalmasak, viszont vannak olyan pihenőszékként is használható, dönthető etetőszékek, amelyek alkalmasak már 4-5 hónapos csecsemők etetésére is, de akár a babahordozóban is tudod etetni a babát.

Hogyan válaszd ki a megfelelő etetőszéket? 

Mivel a széknek körülbelül két évig tartó intenzív használatot kell kibírnia (nem is beszélve az esetleges kézről kézre adásról), meg kell győződnöd arról, hogy biztonságos, stabil és könnyen tisztítható modellt válassz.

Fontos, hogy állítható legyen a magassága, hogy gond nélkül tudd betenni vagy kivenni belőle a babát és hogy könnyen, egy kézzel is kezelhető legyen a tálcája. Kerekes modelleket akkor érdemes választani, ha sokat mozgatod az etetőszéket, például az étkezéshez az asztalhoz tolod, majd a tároláshoz a falhoz támasztod. Legyen az etetőszéknek állítható lábtartója, hogy evés közben ne lógjon a baba lába.

Nézz utána, hogy mekkora helyet foglal! Egyes változatok összecsukhatók, így jó választásnak bizonyulnak kis lakásokban vagy alkalmi használatra, például a nagyszülőknél. Praktikus megoldás a többfunkciós etetőszék, amely átalakítható pihenőszékké, fellépővé, hintává vagy kis asztallá székkel.

Az asztalra rögzíthető etetőszékek vagy a székmagasító nagy előnye, hogy hordozhatóak és kis helyet foglalnak el, így utazáshoz tökéletes megoldás. Használhatók tálcával vagy tálca nélkül. Ha nincs használatban, össze lehet csukni, így nem kell kerülgetni a konyhában.

A kisbabák köztudottan rendetlen evők, ami azt jelenti, hogy figyelembe kell venned, mennyire könnyű az etetőszéket étkezés után letakarítani.

A legtöbb szék könnyen tisztára törölhető. Nézd meg, hogyan illeszkedik egymáshoz a párna és a keret: minél kevesebb a varrás és a rés, annál kevesebb morzsa szorul be.

A biztonság szintén kulcsfontosságú az etetőszék kiválasztásakor. Vásárlás előtt bizonyosodj meg arról, hogy legyen az etetőszéknek könnyen csatolható és kioldható üléspántja! Az etetőszékkel kapcsolatos balesetek többsége azért történik, mert a szülők nem csatolják be a babát. A három- vagy ötpontos heveder használata biztonságban tartja a kisgyermeket evés közben.

A lehetséges balesetekről és a kezelésükről, na és persze a megelőzésről, a Babaelsősegély tanfolyamon tanulhatsz.

Ha pedig a Hozzátáplálásról tanulnál, akkor a Babagondozás 2. a neked való tanfolyam.

Készülj fel velünk!

Bevásárlókosár
Scroll to Top