Kik vagyunk? Kik fognak segíteni téged a felkészülésben?

Judit - Babaelsősegély tanfolyam

Zombori Judit Katalin

Adjunktus a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán,
védőnő, pszichológus, tanácsadó, tréningvezető, több mint 38 év szakmai tapasztalattal.

Nevelési Tanácsadóként foglalkozik magatartás zavarral, hiperaktivitással küzdő gyerekekkel, illetve ún. gyerek-szülő csoportok vezetésével; relaxációs technika gyakorlással általános iskolás gyerekeknek, és pályaválasztási tanácsadással fiataloknak.

Több évtizede foglalkozik a táplálkozás lelki élettel összefüggésbe hozható jelenségeivel, nehézségeivel. Úgy tartja, hogy a testi tünetek és testi panaszok nem önmagukban fordulnak elő, hátterükben szintre mindig összetett jelenségeket találunk. Ezek tudatosítása, felismerése, majd megoldása számos helyzetben pszichológus szakember segítségét igényelheti.

Foglalkozik továbbá veszteség feldolgozással, stressz- és konfliktuskezeléssel, szülés utáni depresszió kezelésével, válás feldolgozásával, párkapcsolati problémákkal, gyermeknevelési kérdésekkel, gyermekkori félelemmel és depresszióval is.

Közéleti tevékenységei közé tartozik, hogy elnöke az Egészségügyi Menedzserek Magyarországi egyesületének és a Semmelweis Egyetem Közalkalmazotti Tanács tagja.

Bocskainé Irci - szakértőink

Bocskainé Irci

IBCLC laktációs szaktanácsadó és babagondozási szakértő.

Irci világéletében az egészségügyben dolgozott és munka mellett tanult, sosem volt pályaelhagyó, mindig elhivatottan végezte a rá szabott feladatot, kellő alázattal és türelemmel, vidámsággal igyekezett lenni mind a betegek, mind a kollégák felé. 

Hisz az életfogytiglan tartó tanulásban, szakmai továbbképzések tömkelege van a háta mögött és előtte.

2007 óta dolgozott a Telki Magánkórház szülészetén.
2017 -ben sikeres nemzetközi vizsgát tett, így jogosulttá vált a legmagasabb, professzionális szintű laktációs szaktanácsadó, IBCLC titulusra.
Nagy áldásként élte meg, hogy édesanyaként mehetett dolgozni szülészetre csecsemős nővérként a Kútvölgyi kórházba, a Maternitybe, ahol 2 csodás évet töltött.
2019 tavaszán elkezdte a magánpraxisát. A Czeizel Intézetben szerdánként laktációs (szoptatási) szaktanácsadást tart, emellett a Dr. Rose Magánkórházban látogatja a már megszült édesanyákat és kisbabájukat.

Minden szoptatással felmerülő problémával szívesen foglalkozik.
Az évek alatt amikben a leginkább nagy gyakorlatot szerzett:

  • várandósok felkészítése a szoptatásra, érintve a szülést, császárt, vajúdást, érzékenyítés, információátadás, ideálisra való törekvés
  • az újszülött és a gyermekágyas időszak szépségei, nehézségei akár szoptatás, akár altatás, kakilás, aluszékonyság, sok sírás, pótlás adás, édesanya hangulatingadozása
  • elválasztás/elválasztódás/apasztás – szükséges -e, tényleg ezt szeretné -e az anya, van -e másik út, hogy kezdjük el, hogyan folytassuk stb.
  • Mellgyulladás – minden vélt valós mellgyulladás – a teljes gyógyulásig végigkíséri az édesanyát.
Hepp Katalin - Epelus.hu

Hepp Katalin

Gyógypedagógus-Logopédus, beszédindítás, artikulációs zavarok, diszlexia-diszgráfia-diszkalkulia terápiák, iskolai előkészítő csoportokkal való foglalkozások, beszédfeldolgozási zavarokkal küzdő gyermekek fejlesztése.

Katalin gyógypedagógus-logopédusként abban a szerencsés helyzetben van, hogy a terápiás munka legkülönfélébb területein próbálhatja ki magát, nem csak a gyermekek fejlesztésével kapcsolatban.

A felnőttek ellátása során stroke rehabilitáció, artikulációs zavarok terápiája és diszfónia terápia területén van tapasztalata.

A logopédiai vizsgálatok lebonyolításán túl kiemelt feladatának tartja, hogy a szükséges kiegészítő vizsgálati lehetőségeket is feltérképezze a családok számára.

Az online anyagok kidolgozásánál arra törekedtünk, hogy a gyermekekhez közel álló képanyaggal és egyszerűen, minimális eszközzel kivitelezhető ötletekkel segítsük az otthoni gyakorlást.

Szakmai tagságok:

  • Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete
  • Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége
  • Magyar Rehabilitációs Társaság- Klinikai logopédia szekció
  • Démoszthenész Egyesület
Rapcsákné Csuka Viktória

Konduktor, tanító, korai fejlesztő, kora gyermekkor pedagógiája szakos okleveles neveléstudományi bölcsész.

Viktória 2012-ben végzett a főiskolán, mint konduktor, tanító. 7 évig dolgozott a Pető intézetben. Ez idő alatt konduktorként és tanítóként is dolgozott minden korosztállyal, dolgozott kiküldetésben és intervallum (intenzív) fejlesztésben Ausztriában és Németországban, gyakorlatvezetőként részt vett a főiskolán tanuló hallgatók oktatásában. 2016-ban végezett az ELTE-n, mint kora gyermekkor pedagógiája szakos neveléstudományi bölcsész.

2017-től, kisfia születése után, védőnők mellett kezdett vizsgálni csecsemőket, vezetett baba és tipegő tornát, rendszeresen előadásokat tartott kismamáknak. Jelenleg is a korai fejlesztés területén dolgozik, ahol 0-6 éves korosztály komplex korai fejlesztését végzi a konduktív pedagógia alapelvei szerint.

Előadásait a játékba ágyazott fejlesztés jellemzi, változatos eszköztárral, módszerekkel kiváltva az aktív tanulást. A mozgásfejlesztés mellett egyaránt megjelenik a kognitív fejlesztés, kommunikáció- és beszédfejlesztés, érzelmi nevelés, önálló életmód tanítása, szociális készségek fejlesztése.

Balkus Réka - Epelus.hu

Balkus Réka

Konduktor, mozgásfejlesztő, szenzoros integrációs és Dorn terapeuta. Bazális stimulációt, alternatív kommunikációt és Montessori pedagógiát használó szakember.

2011-ben végzett a Pető András főiskolai karon konduktorként. Ezt követően Ausztriában, majd Németországban dolgozott konduktorként, multidiszciplináris teamekben (gyógytornászokkal, logopédussal, gyógypedagógusokkal, ergoterapeutákkal) 7 éven keresztül. Külföldön megismert több fejlesztő módszert/terápiákat, számos szakmai tanfolyamot is elvégzett, mely tapasztalatokat/tudást a Pető módszert kiegészítve használja.

Munkája során a komplexitásra törekedve, a konduktív pedagógia alapelveire építi fel foglalkozásait, kiegészítve ezeket az adott egyén/csoport igényeihez igazodó terápiákkal (pl. Dorn manuálterápia, vagy szenzoros integrációs- ill. reflexgátló elemek).

Praxisában az 1 év feletti gyermekek komplex fejlesztésével foglalkozik egyéni, valamint kiscsoportos formában. Az órák mindig jó hangulatban, a gyermek motivációját fenntartva és az egyén maximális aktivitására alapozva telnek. Színes eszköztárat használva (Montessori-, Pikler- és különböző szenzoros eszközök, Pető bútorok), játékos módon, az adott mozgáshoz igazodó ritmusú és tartalmú mondókákkal és énekekkel kísérve fejleszt.

A szülők tanítására, a tanácsadásra fokozottan fókuszál, függetlenül attól, hogy a fejlesztésen a gyermekkel együtt jelen vannak-e. Fontosnak tartja a kapcsolattartást más szakemberekkel is, valamint rendszeresen részt vesz szakmai tanfolyamokon.

Somoskői Gitta - szakértő

Somoskői Gitta

Szülésznő – gyermekágyas részlegen, nőgyógyászaton, szülőszobán, vajúdás, szoptatás és szabad testhelyzet támogatás.

Gitta teljes állásban szülésznőként dolgozik egy állami kórházban. A diploma megszerzése után azonnal munkába állt és azóta a legjobb tudása szerint, hatalmas szeretettel végzi a hivatását. Szoptatás támogató, baba-mama táplálkozás, szabad testhelyzet továbbképzésekkel bővítette tudását, jelenleg az SZTNB (Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság) képzési programján vesz részt.

Már általános iskolában tudta, hogy mi szeretne lenni, így céltudatosan vándorolt a szülésznőség felé. Imádja a munkáját és egy új élet világrajövetele hatalmas erőt és adrenalint ad neki, mely motiválja a munkájában.

„A legcsodálatosabb dolog a világon részese lenni egy család születésének, egy élet születésének.”

Fontosnak tartja, hogy időben felkészüljenek a leendő szülők, édesanyák a várandósságra, szülésre és az újszülött fogadására. Sokszor tapasztalta az egészségügyben, hogy nincsen megfelelő tájékoztatás, rossz a kommunikáció, így Gitta próbálja minden lépésről tájékoztatni a Szülőket. Nyitott az újdonságokra és hiszi, hogy nincs két egyforma ember és nincs két egyforma szülés sem. Ami a legfontosabb, hogy azt érezzék a kismamák, hogy biztonságban és jó kezekben vannak. Éppen emiatt tart szülésfelkészítőket és teret ad az olyan felületeknek, ahol szabadon tehetik fel a kismamák és kispapák a várandóssággal, szüléssel kapcsolatos kérdéseiket.

Tóthné Engert Melinda - szakértőink
Tóthné Engert Melinda

Védőnő, kismama masszőr, babamasszázs oktató, képzésben lévő fitoterapeuta

Melinda 2011-ben végzett a Pécsi Tudományegyetemen, azóta védőnőként dolgozik.

Fontosnak tartja a közösségi prevenciót, ezért munkája során szülésre felkészítő tanfolyamokat szervez, melyet igény szerint akár egyénileg is megtart. Melinda baba-mama klubot vezetett, a helyi újságban publikált rendszeresen.

Munkája során mindig ügyel a jó kapcsolat kialakítására, a változó trendek, ajánlások követésére, ezt elengedhetetlennek tartja.

Jelen időszakban kismama masszázs és babamasszázs kapcsán teremt kapcsolatot az édesanyákkal, gyermekekkel, valamint fitoterapeuta képzésben vesz részt, hogy minél szélesebb körben tudjon segíteni a felmerülő kérdések esetén.

Nagyon fontosnak tartja az egészséges életmódot. Érdekli a pszichológia, a természetes gyógymódok. A minél természetesebb módszerek híve, ötvözve a holisztikus nézettel. Természetesen abban a helyzetben, amikor nincs szükség orvosi beavatkozásra. Szerinte egy megoldandó kérdés csakis úgy fejthető meg, ha az embert teljes egészében figyelembe vesszük, hiszen amíg a probléma gyökere állandó, az egyén hozzáállása, személyisége, egészségi állapota igazán mérvadó annak megoldásában.

Magyar-Borsodi Bernadett - szakértőink
Magyar-Borsodi Bernadett

Kismama jóga, baba-mama jóga oktató.

Bernadett számára a várandóssága alatt, a beszélgetések során jött a felismerés, hogy mennyi kérdés, kétség és rossz élmény határozza meg ezt az egyébként is különösen érzékeny időszakot. Elkezdte kutatni, hogyan lehetne a legjobban felkészülni, számára a naponta végzett gyakorlások rengeteget jelentettek.

Közben, már baba mellett, a Sarasvati által indított oktató képzésben találta meg, amit keresett. Sokkal többet kapott, mint várta, egy olyan női kör alakult ki, amit mindenkinek meg kellene tapasztalnia. Mert a nők, ha azon dolgoznak, hogy támogassák egymást, csodák születnek. Így lett kismama és baba-mama jógaoktató.

Átélte és tapasztalja még most is, milyen hihetetlen érzelmi hullámvasút veszi a várandósággal kezdetét. Hogy mennyire sokat jelent, ha van mibe kapaszkodni, van honnan töltődni. Ezt a kapaszkodót szeretné biztosítani.

Bernadett egy olyan életmódot, eszközt ad az anyukák kezébe, amivel fejleszthetik a saját és a babájuk életminőségét, szorosabb köteléket kialakítva baba és anya között már a kezdetektől.

A kismama jóga órákon Bettivel mindig más területre koncentrálva, de a babára hangolódást, a befelé figyelést és a szülést fókuszba helyezve végezzük a módosított gyakorlatokat. Vizualizációk, gátizomtorna és hosszabb relaxáció teszi teljessé a felkészülést.

A kisbabás jóga órákon babamasszázst végzünk, közös, játékos feladatokkal mélyítjük az anya-baba kapcsolatot. Az édesanyák regenerációját változatos gyakorlatokkal és gátizomtornával segítjük.

páli fruzsina

Páli Fruzsina

Sportedző-csoportos fitness instruktor (aerobik)-International Wellness Institute-nál, sportszervező – menedzser, dietetikus, táplálkozás coaching – érzelmi alapú táplálkozás, jóga instruktor-HFE- London, kismama jóga oktató.

A sport és a mozgás kisgyermek kora óta az élete része. Rengeteget foglalkozik az egészséges életmóddal és a táplálkozás fontosságával, amely meghatározza mindennapi életünket. Táplálkozási szakembernek tanult, később sok időt szánt a jóga és a relaxáció gyakorlására. Rengeteg hosszú meditációs ülésen vett részt ezért is szeretné ezt a pozitív élményt minél több embernek átadni. 

Jóga oktatóként igyekszik a lehető legjobb tudása szerint segíteni az emberek testi és lelki fejlődését. A jóga speciális módon tud hatni a testünkre és a lelkünkre. Rengeteg egészségügyi problémára jótékony hatással bír. 

Jelenleg kismamaként éli meg a rengeteg változást a testében, ezért saját részre kezdett el elsősorban áttérni a kismama jógára, majd önmagán tapasztalva a számos jótékony hatását, így jutott arra az elhatározásra, hogy kismama jóga oktatóként segítsen a leendő édesanyáknak kellemesebbé tenni a várandósság időszakát. Emellett segíteni szeretné őket a szülésre való felkészülésben. Szeretné megmutatni a kismamáknak, hogyan kapcsolódhatnak a bennük növekvő új élethez. 

Rengeteg kismamának van szüksége együttérzésre és támogatásra. Amikor ezt meg tudjuk osztani egymással és a tapasztalatainkkal tudjuk segíteni egymást, akkor nemcsak fizikailag tudjuk javítani az életminőségünket, hanem lelkileg is kiegyensúlyozottabbá válunk.

Farkas-Békés Anna
Farkas-Békés Anna

Gyógypedagógus-Logopédus, korai logopédia, beszédindítás, artikulációs- és nyelvizavar terápia, nyelvlökéses nyelés terápia.

Anna már a gyógypedagógiai tanulmányai alatt is érezte a korai életkor hívását. Hamar megtalálta a hangot a 2-3 éves gyerekekkel, így a közösen töltött idő mindannyiuk számára élvezetes. Szívesen agyal olyan játékokon, amit a gyerekek élveznek, de közben jól megtámogatja a fejlődésüket, ezeket előszeretettel készíti el ő maga, így példát mutatva a gyerekeknek és szülőknek is, hogy bármi lehet játék. A kedvenc fejlesztő eszközei például háztartási hulladékból készültek.

Nagyon fontos számára, hogy amellett, hogy a gyermekek a foglalkozásokon játszva fejlődnek, a Szülők értsék, hogy mit miért csinálnak, hiszen ha ezt átlátják, kompetensebben tudják segíteni gyermeküket. Emellett Anna ügyel arra is, hogy gyakorlati tanácsokkal, ötletekkel lássa el a Szülőket, hogy hogyan segítsék gyermekük beszédének beindulását/fejlődését.

Hisz abban, hogy a szakemberek feladata a segítségnyújtás mellett a tudás megosztása is. A Szülők ismerik legjobban gyermekeiket, Ők töltenek velük a legtöbb időt, így a korai életkorban elsődleges a szerepük abban, hogy gyermekük a lehető leghamarabb kapjon támogatást, ha szükség van rá. 

“Pont emiatt tartom csodálatos kezdeményezésnek az Epelus.hu-t, itt egy helyen tájékozódhatnak az érdeklődők. Megtisztelő, hogy én is a csapat tagja lehetek.”

Várhelyi Boglárka - Epelus.hu

Várhelyi Boglárka

 Pszichológus, viselkedéselemző, személyiségfejlesztő.

A Pszichológus Alapképzés elvégzése után számos, a Pécsi Tudományegyetemen szerzett mind gyakorlati, mind elméleti tudását tudja immár kamatoztatni.
Birtokában van a pszichológia tudomány, ezen belül pedig a fejlődéslélektan elméleti alapismereteinek és alapvető módszereinek. Emellett képzése során olyan készségeket és technikákat sajátított el, amelyek lehetővé teszik számára az egyének és csoportok mélyebb megismerését, illetve fejlesztését.

Önmagát mindig is magas empatikus képességgel rendelkező, a kommunikációra és a
problémamegoldásra fókuszáló embernek tartotta. Fontos számára a rugalmasság és a személyre szabott bánásmód, hiszen két egyforma ember, ahogy két egyforma gyermek sem létezik.

Célja, hogy minden korosztályú és élethelyzetű gyermek megtapasztalhassa a megértettség érzését. Illetve tudatában legyen, hogy létezik egyfajta kommunikációs csatorna, amelynek segítségével kapcsolódhat másokhoz és jobban megismerheti önmagát.

Szakterületei közé tartozik a szülés utáni depresszió, a testvérféltékenység, a fóbiák, az érzelmi intelligencia, a dac és a hiszti, a gyermekagresszió, a kötődés, a barátságok gyermekkorban, a születési sorrend és szerepek, gentle parenting, a következetes szülői magatartás és a helikopter szülőség.

Godó Fanka és Hogya Regina

Godó Fanka és Hogya Regina

 

Az Oxygen Wellness Naphegy szakértői

Godó Fanka
Fitmummy pre-/postnatális tréner, személyi edző, életmód és táplálkozás tanácsadó, pre- és rehabalitációs tréner, preventív gerincedző, kinesio taping / sporttaping terapeuta

Fanka a fitmummy – pre/postnatal képzés elvégzésének köszönhetően foglalkozik szülés előtti, kismama és szülés utáni rehabilitációval.
Rengeteg sportot kipróbált már és a sport több területén is számos tapasztalatot szerzett. Célja, hogy megszerettesse a mozgást mindenkivel.
Próbálja folyamatosan bővíteni a tudását, ezért folyamatosan részt vesz különböző képzéseken.

 

Hogya Regina

Személyi edző, gyermek fitness oktató, funkcionális edző, aquafitness és spinning oktató, kinesio taping / sporttaping terapeuta.

Regi edzésein mindig jó a hangulat, hisz abban, hogy a sport öröm és kikapcsolódás. Labdarúgó sportmúlttal rendelkezik, éppen ezért a koordinációs-kondícionális képességek fejlesztésére és az állóképesség fejlesztésére nagy hangsúlyt fektet.

Miklovicz Anita - szülés utáni depresszió és párkapcsolati krízis kezelése

Miklovicz Anita

Pszichológus, coach, egészségszakpszichológus rezidens, képzésben lévő pár- és családterapeuta, sématerápiás konzultáns jelölt, tréner Luxemburgban.

Pszichológusként az a célja, hogy segítsen az embereknek az élet nehéz szakaszait átvészelni. Fontosnak tartja a bizalmon, elfogadáson alapuló partneri munkát.

Munkája során mind egyénekkel, mind párokkal és családokkal egyaránt foglalkozik.

Főbb területei: párkapcsolati problémák, családi konfliktusok (akár egyéni pszichológiai tanácsadás, akár pár-és családterápia keretein belül), önismeret fejlesztése, énhatékonyság növelése, önbizalom növelése, kiegyensúlyozott énkép kialakítása, életmód változtatás, stresszkezelés, kapunyitási pánik, életközépi krízise, nehezített termékenység krízise, pályaválasztás, karrier-tanácsadás, munkahelyi problémák.

Harmath Cintia

Gyermek és felnőtt elsősegély oktató, szülésfelkészítő Dúla, önkéntes szoptatási segítő, kisgyermekgondozó és nevelő, kismama és baba-mama jóga oktató, babamasszázs oktató. 

Fontos számára, hogy a szülők minden számukra szükséges és fontos információhoz hozzájussanak egy felületen, és ne vesszenek el az interneten fellelhető információ rengetegben. Ezáltal sokkal magabiztosabban, félelmek nélkül tudnak belevágni a szülői szerepbe. 

“Még így is rengeteg olyan helyzet adódik, amire nem tudunk felkészülni, legalább azt tanuljuk meg, amire van lehetőségünk.” 

Szakterülete közé tartozik, és fontos kérdés számára, hogy kialakuljon a megfelelő kötődés és bizalom gyermek és szülő között, és ez a kapcsolat az évek során, akár a dackorszak, akár a kamaszkor alatt, különböző nevelési helyzetekben se sérüljön és fenn tudjon maradni.

Laczkó Rita

Bölcsődei kisgyermeknevelő, állami és magán bölcsődei tapasztalattal.

Rita már egészen gyerekkorától tudta, hogy gyerekekkel szeretne foglalkozni, így nem is volt kérdés milyen szakmát választ hivatásaként. Ezért a Károli Gáspár Református Egyetem felsőoktatási szakképzésén, csecsemő és kisgyermeknevelő szakon végzett 2016-ban. Először magán bölcsődében helyezkedett el, de jelenleg állami intézményben dolgozik. Itt teljesen megtalálta a helyét és kiteljesedhetett.

Számára elsődleges, hogy a gyermekek a beszoktatástól egészen az óvodába menetelig mind fizikailag, mind lelkileg kiegyensúlyozott, boldog gyermekek legyenek. Bízik benne, hogy az általa készített előadás segíti az édesanyák és a gyermekük nyugodt, bölcsibe szokását.

Surmann Edina

Sportedző, sportszervező, kismama jóga oktató, babamasszázs oktató és kismama masszőr.

A Mamacuka alapítója. Kisgyermek kora óta sportol. Kismamáknak tart jóga oktatást.
Rengeteget tud a várandósságról, szülésről és születésről.
A kismama jóga azon túl, hogy segít a várandósság alatt jobban igénybe vett izmokat erősíteni, és felkészülni a baba kihordására, lelkileg is előkészíti a kismamát a születésre. Igen, születésre, hiszen két új élet jön a világra, egy gyermek és egy édesanya születik ekkor!

Debbie Hemmingway

Magán szülésznő, bába több mint 12 éves szakmai tapasztalattal, holisztikus szemléletű szakember, a kismamákat kismama masszőrként, a szülés élettani folyamatát pedig aromaterápiás szerekkel támogatja.

A szülésznői szakma nemcsak egy munka számára, hanem egy szenvedély, egy életpálya. 2010-es szülésznői pályafutása óta holisztikus szemlélettel bátorítja a várandós kismamákat arra, hogy a saját testük és a gyermekük érdekében hozzák meg a számukra legjobb döntést a terhességgel és a vajúdással kapcsolatban. Hangsúlyt fektet az empatikus, személyre szabott, háborítatlan és hozzáértő gondoskodásra annak érdekében, hogy minden általa kísért kismamának a várandósság és a születésig vezető út egyedi és csodás élmény lehessen. Hiszi, hogy minden nőnek jár, hogy kiváló gondozást kapjon a várandósság alatt és után is. Mint szülésznő és mint édesanya szakmai tudást és tapasztalatot szerezett ahhoz, hogy első osztályú, bizonyítékokon alapuló támogatást nyújtson.
Végzettsége megszerzése óta számos szülészeten dolgozott Észak-Kelet Anglia területén. Az elmúlt pár évben pedig területi védőnőként és szülésznőként tevékenykedik, melynek során számos otthonszületést is levezényelt.

Leanne Stitt

Szülésfelkészítő dúla, nővér, várandósgondozás, termékenységi, szülési, gyermekágyi időszakban támogató és tanácsadó partner az Egyesült Királyságban.

Leanne szenvedélyesen hisz abban, hogy a helyes információkon alapuló döntéshozatal egy nyugalmi állapotot hoz a kismama és partnere számára. Az egészségügyi rendszerben eligazodni nehézkes lehet éppen ezért nyújt egy kapcsot a kismama és a szülészorvos, szülésznő között, annak érdekében hogy egy pozitív szülési élménnyel gazdagíthassa a kismama és a baba életét.

Eszter Bove - szakértőnk

Eszter Bove

IBCLC Laktációs Szaktanácsadó, Csecsemőtáplálási Specialista, Babamasszázs Oktató, CMC (Connected Mothers’ Circle) Facilitátor

Eszter 2013 óta szoptatási szaktanácsadó az Egyesült Királyság egyik vezető nemzetközi szoptatási szervezeténél a La Leche Ligánál, és már több száz családot támogatott csecsemőtáplálási útjukon.

Szenvedélye a csecsemőkoron túli szoptatást választó családok hosszú távú támogatása, valamint a szoptatásra való felkészülés már a terhesség alatt is, a korai szoptatási problémák megelőzése érdekében.

Eszter emellett Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói Oklevéllel is rendelkezik (International Board Certified Lactation Consultant – IBCLC), amely a csecsemőtáplálás világában megszerezhető legmagasabb nemzetközileg elismert képesítés.

Székhelye Az Egyesült Királyságban, Észak-Londonban található, és igény szerint személyesen vagy virtuálisan támogatja a családokat.

Eszter babamasszázs oktató és a Connected Mothers’ Circle facilitátor is egyben. Mindkét hivatás célja, hogy segítse a kapcsolat és a kötődés kialakítását az anya-baba között és az anyák és a közösségük között ebben az egyedülálló, gyönyörű és kihívásokkal teli anyaságba történő átmenet során.

Chelsea Toops - szakértőnk

Chelsea Toops

Gyermek logopédus terapeuta, 11 éves tapasztalattal gyermek és ifjúsági rehabilitációs szakambulanciákon, magán intézményekben, iskolákban és telekommunikációs csatornákon.

Chelsea nagyon élvezi a kihívást jelentő és összetett betegségekkel rendelkezők kezelését, és a lehetőségét annak, hogy napi szinten segíthet másokon. Jelenleg az Egyesült Államokbeli Ohioban a Columbus Are Speach Therapy klinikán dolgozik mint logopédus. Ezen kívül online nyújt szakrendelést a TherapyWorks, GreatSpeech, and TalkPathLive klinikákon. Szakmai pályafutása során számos beszéd- és nyelvi károsodással, fogyatékossággal és genetikai rendellenességgel találkozott már. Szakterülete a hallássérültekkel történő munka, valamint kiterjedt képzésben részesült a gyermektáplálási / evészavarok, az orofaciális, myofunkcionális rendellenességek, a dadogás, a nyelvi zavarok, az artikulációs zavarok és az apraxia területén. Szenvedélye, hogy segítsen a gyerekeknek elérni beszéd-, nyelvi- és táplálkozási céljaikat. Ezenkívül három fiúgyermek édesanyja, akik közül kettő ikerpár.

Amanda Wardle

Magán szülésznő, Hypnobirthing specialista, szülésfelkészítő szakember az Egyesült Királyságban, 35 év tapasztalattal.

Hitvallása, hogy életet adhatnak kismamák gyermeküknek orvosi beavatkozás nélkül hiszen a terhesség és szülés az élet természetes részei. Kutatások bizonyítják, hogy a várandósság alatti folyamatos szakértői támogatás az egyik legmeghatározóbb tényezője annak, hogy természetes, komplikáció mentes és csodálatos szülési élményben legyen részük a kismamáknak.

35 évnyi szakmai tudással támogat várandós nőket és párokat szülésznőként, amelyhez nem csak a vajúdás és a gyermekágyas időszak fiziológiai tudása, hanem a pár által választott szülési mód, helyszín és érzelmi támogatása is hozzájárul.

Ioana Fălcușan - szakértőnk

Ioana Fălcușan

IBCLC laktációs szaktanácsadó

Ioana 2021-óta szoptatási tanácsadó, IBCLC laktációs szaktanácsadó Kolozsváron, mely a legmagasabb, professzionális szintű laktációs szaktanácsadó titulus. Eredeti végzettsége gyógyszerész asszisztens, mely szakmában sohasem dolgozott, de ez segítette hozzá ahhoz, hogy IBCLC laktációs szaktanácsadó legyen.

Ioana két csodálatos gyermek édesanyja, akik megmutatták neki, hogy amikor megszülsz egy babát, akkor anyaként, nőként és lélekként is újjászületsz. Nélkülük nem indult volna el azon az úton, hogy szoptatási tanácsadó legyen. A tanulságok nélkül, a kételkedés, a sírás, a reménytelenség és máskor a bizalom hiánya nélkül, de mindenekelőtt a csoda leírhatatlan érzése nélkül, amikor a baba a melledbe kapaszkodik és mosolyog, amikor a finom kezeivel és kerek szájával átöleli a melledet, amikor szopizik, és úgy érzed, hogy teljesen elsüllyed azon a helyen, ami étel és szerelem, lélek és univerzum.

Mi a szoptatás? Ez egy rendkívüli kaland. Egy kaland, amelyben vannak hullámvölgyek, akadályok és sikerek, mosolyok és könnyek. Néha a kaland hosszabb ideig tart, néha kevesebb ideig. Soha nem lesz ugyanaz, akárhányszor újrakezded, de pont emiatt olyan különleges. Ioana és az Epelus.hu támogathat ebben a kalandban, és segíthetünk felállni, ha akadályba ütközöl.

Pop Paula Anamaria - szakértőnk

Pop Paula Anamaria

Ápolónő, Lamaze szülésfelkészítő és szülés utáni dúla. A nagyváradi posztlíceális iskolában ápolónőket tanít.

“Új élet születik, örömben és pompában!”

Paula nagyváradi származású, egy 2 éves kislány édesanyja.
Fontosnak tartja, hogy a kismamák tájékozódjanak a születésről és a terhességről, hogy megérthessék és kezelhessék saját maguk és babájuk változásait és szükségleteit a várandósság és a szülés során.

Az információ abban is segít, hogy a kismamák megalapozott döntéseket tudjanak hozni saját és babájuk gondozásával kapcsolatban, és felkészüljenek a szülésre. A megfelelő tájékoztatás biztonságosabb szülést és pozitívabb szülésélményt eredményezhet, és hozzájárulhat a kismama és babája egészségéhez és jólétéhez. Ezenkívül, ha a kismama tájékozott, tudni fogja, hogyan ismerheti fel a jeleket, és érezni fogja, hogy szükség esetén, mikor kell orvosi segítséget kérnie.

A születés örök és felejthetetlen élmény marad, mely egész életünket végigkíséri, ezért is nagyon fontos, hogy a lehető legszebbnek élhessük meg!

Prioteasa - Preda Carmen Georgiana
Prioteasa – Preda Carmen Georgiana

Sürgősségi ápolónő

Carmen jelenleg az Enayati Medical City Rehabilitációs osztályán dolgozik. Korábban a Bukaresti Klinikai Sürgősségi Kórházban, az UPU Smurd Osztályán (Sürgősségi Osztály) és a Monza Fővárosi Kórház ATI (Anesztézia és Intenzív Terápia) osztályán dolgozott.

Hiszi, hogy ápolónőnek lenni hivatás és nem munkahely. Nagyon szereti amit csinál, szereti az embereket, szeretne segíteni nekik és megosztani velük a tudását. Abból a vágyból csatlakozott az orvosi csapathoz, hogy minél közelebb lehessen az emberekhez.

Bevásárlókosár
Scroll to Top