Kik vagyunk? Kik fognak segíteni téged a felkészülésben?

Judit - Babaelsősegély tanfolyam

Zombori Judit Katalin

Adjunktus a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán,
védőnő, pszichológus, tanácsadó, tréningvezető, 38 év szakmai tapasztalattal.

Nevelési Tanácsadóként foglalkozik magatartás zavarral, hiperaktivitással küzdő gyerekekkel, illetve ún. gyerek-szülő csoportok vezetésével; relaxációs technika gyakorlással általános iskolás gyerekeknek, és pályaválasztási tanácsadással fiataloknak.

Több évtizede foglalkozik a táplálkozás lelki élettel összefüggésbe hozható jelenségeivel, nehézségeivel. Úgy tartja, hogy a testi tünetek és testi panaszok nem önmagukban fordulnak elő, hátterükben szintre mindig összetett jelenségeket találunk. Ezek tudatosítása, felismerése, majd megoldása számos helyzetben pszichológus szakember segítségét igényelheti.

Foglalkozik továbbá veszteség feldolgozással, stressz- és konfliktuskezeléssel, szülés utáni depresszió kezelésével, válás feldolgozásával, párkapcsolati problémákkal, gyermeknevelési kérdésekkel, gyermekkori félelemmel és depresszióval is.

Közéleti tevékenységei közé tartozik, hogy elnöke az Egészségügyi Menedzserek Magyarországi egyesületének és a Semmelweis Egyetem Közalkalmazotti Tanács tagja.

Hepp Katalin

Gyógypedagógus-Logopédus, beszédindítás, artikulációs zavarok, diszlexia-diszgráfia-diszkalkulia terápiák, iskolai előkészítő csoportokkal való foglalkozások, beszédfeldolgozási zavarokkal küzdő gyermekek fejlesztése.

Katalin gyógypedagógus-logopédusként abban a szerencsés helyzetben van, hogy a terápiás munka legkülönfélébb területein próbálhatja ki magát, nem csak a gyermekek fejlesztésével kapcsolatban.

A felnőttek ellátása során stroke rehabilitáció, artikulációs zavarok terápiája és diszfónia terápia területén van tapasztalata.

A logopédiai vizsgálatok lebonyolításán túl kiemelt feladatának tartja, hogy a szükséges kiegészítő vizsgálati lehetőségeket is feltérképezze a családok számára.

Az online anyagok kidolgozásánál arra törekedtünk, hogy a gyermekekhez közel álló képanyaggal és egyszerűen, minimális eszközzel kivitelezhető ötletekkel segítsük az otthoni gyakorlást.

Szakmai tagságok:

  • Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete
  • Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége
  • Magyar Rehabilitációs Társaság- Klinikai logopédia szekció
  • Démoszthenész Egyesület
Rapcsákné Csuka Viktória

Konduktor, tanító, korai fejlesztő, kora gyermekkor pedagógiája szakos okleveles neveléstudományi bölcsész.

Viktória 2012-ben végzett a főiskolán, mint konduktor, tanító. 7 évig dolgozott a Pető intézetben. Ez idő alatt konduktorként és tanítóként is dolgozott minden korosztállyal, dolgozott kiküldetésben és intervallum (intenzív) fejlesztésben Ausztriában és Németországban, gyakorlatvezetőként részt vett a főiskolán tanuló hallgatók oktatásában. 2016-ban végezett az ELTE-n, mint kora gyermekkor pedagógiája szakos neveléstudományi bölcsész.

2017-től, kisfia születése után, védőnők mellett kezdett vizsgálni csecsemőket, vezetett baba és tipegő tornát, rendszeresen előadásokat tartott kismamáknak. Jelenleg is a korai fejlesztés területén dolgozik, ahol 0-6 éves korosztály komplex korai fejlesztését végzi a konduktív pedagógia alapelvei szerint.

Előadásait a játékba ágyazott fejlesztés jellemzi, változatos eszköztárral, módszerekkel kiváltva az aktív tanulást. A mozgásfejlesztés mellett egyaránt megjelenik a kognitív fejlesztés, kommunikáció- és beszédfejlesztés, érzelmi nevelés, önálló életmód tanítása, szociális készségek fejlesztése.

Farkas-Békés Anna
Farkas-Békés Anna

Gyógypedagógus-Logopédus, korai logopédia, beszédindítás, artikulációs- és nyelvizavar terápia, nyelvlökéses nyelés terápia.

Anna már a gyógypedagógiai tanulmányai alatt is érezte a korai életkor hívását. Hamar megtalálta a hangot a 2-3 éves gyerekekkel, így a közösen töltött idő mindannyiuk számára élvezetes. Szívesen agyal olyan játékokon, amit a gyerekek élveznek, de közben jól megtámogatja a fejlődésüket, ezeket előszeretettel készíti el ő maga, így példát mutatva a gyerekeknek és szülőknek is, hogy bármi lehet játék. A kedvenc fejlesztő eszközei például háztartási hulladékból készültek.

Nagyon fontos számára, hogy amellett, hogy a gyermekek a foglalkozásokon játszva fejlődnek, a Szülők értsék, hogy mit miért csinálnak, hiszen ha ezt átlátják, kompetensebben tudják segíteni gyermeküket. Emellett Anna ügyel arra is, hogy gyakorlati tanácsokkal, ötletekkel lássa el a Szülőket, hogy hogyan segítsék gyermekük beszédének beindulását/fejlődését.

Hisz abban, hogy a szakemberek feladata a segítségnyújtás mellett a tudás megosztása is. A Szülők ismerik legjobban gyermekeiket, Ők töltenek velük a legtöbb időt, így a korai életkorban elsődleges a szerepük abban, hogy gyermekük a lehető leghamarabb kapjon támogatást, ha szükség van rá. 

Pont emiatt tartom csodálatos kezdeményezésnek az Epelus.hu-t, itt egy helyen tájékozódhatnak az érdeklődők. Megtisztelő, hogy én is a csapat tagja lehetek.

Godó Fanka és Hogya Regina

Godó Fanka és Hogya Regina

 

Az Oxygen Wellness Naphegy szakértői

Godó Fanka
Fitmummy pre-/postnatális tréner, személyi edző, életmód és táplálkozás tanácsadó, pre- és rehabalitációs tréner, preventív gerincedző, kinesio taping / sporttaping terapeuta

Fanka a fitmummy – pre/postnatal képzés elvégzésének köszönhetően foglalkozik szülés előtti, kismama és szülés utáni rehabilitációval.
Rengeteg sportot kipróbált már és a sport több területén is számos tapasztalatot szerzett. Célja, hogy megszerettesse a mozgást mindenkivel.
Próbálja folyamatosan bővíteni a tudását, ezért folyamatosan részt vesz különböző képzéseken.

 

Hogya Regina

Személyi edző, gyermek fitness oktató, funkcionális edző, aquafitness és spinning oktató, kinesio taping / sporttaping terapeuta.

Regi edzésein mindig jó a hangulat, hisz abban, hogy a sport öröm és kikapcsolódás. Labdarúgó sportmúlttal rendelkezik, éppen ezért a koordinációs-kondícionális képességek fejlesztésére és az állóképesség fejlesztésére nagy hangsúlyt fektet.

Surmann Edina

Sportedző, sportszervező, kismama jóga oktató, babamasszázs oktató és kismama masszőr.

A Mamacuka alapítója. Kisgyermek kora óta sportol. Kismamáknak tart jóga oktatást.
Rengeteget tud a várandósságról, szülésről és születésről.
A kismama jóga azon túl, hogy segít a várandósság alatt jobban igénybe vett izmokat erősíteni, és felkészülni a baba kihordására, lelkileg is előkészíti a kismamát a születésre. Igen, születésre, hiszen két új élet jön a világra, egy gyermek és egy édesanya születik ekkor!

Miklovicz Anita - szülés utáni depresszió és párkapcsolati krízis kezelése

Miklovicz Anita

Pszichológus, coach, egészségszakpszichológus rezidens, képzésben lévő pár- és családterapeuta, sématerápiás konzultáns jelölt, tréner.

Pszichológusként az a célja, hogy segítsen az embereknek az élet nehéz szakaszait átvészelni. Fontosnak tartja a bizalmon, elfogadáson alapuló partneri munkát.

Munkája során mind egyénekkel, mind párokkal és családokkal egyaránt foglalkozik.

Főbb területei: párkapcsolati problémák, családi konfliktusok (akár egyéni pszichológiai tanácsadás, akár pár-és családterápia keretein belül), önismeret fejlesztése, énhatékonyság növelése, önbizalom növelése, kiegyensúlyozott énkép kialakítása, életmód változtatás, stresszkezelés, kapunyitási pánik, életközépi krízise, nehezített termékenység krízise, pályaválasztás, karrier-tanácsadás, munkahelyi problémák.

Amanda Wardle

Magán szülésznő, Hypnobirthing specialista, szülésfelkészítő szakember az Egyesült Királyságban, 35 év tapasztalattal.

Hitvallása, hogy életet adhatnak kismamák gyermeküknek orvosi beavatkozás nélkül hiszen a terhesség és szülés az élet természetes részei. Kutatások bizonyítják, hogy a várandósság alatti folyamatos szakértői támogatás az egyik legmeghatározóbb tényezője annak, hogy természetes, komplikáció mentes és csodálatos szülési élményben legyen részük a kismamáknak.

35 évnyi szakmai tudással támogat várandós nőket és párokat szülésznőként, amelyhez nem csak a vajúdás és a gyermekágyas időszak fiziológiai tudása, hanem a pár által választott szülési mód, helyszín és érzelmi támogatása is hozzájárul.

Debbie Hemmingway

Magán szülésznő, bába több mint 12 éves szakmai tapasztalattal, holisztikus szemléletű szakember, a kismamákat kismama masszőrként, a szülés élettani folyamatát pedig aromaterápiás szerekkel támogatja.

A szülésznői szakma nemcsak egy munka számára, hanem egy szenvedély, egy életpálya. 2010-es szülésznői pályafutása óta holisztikus szemlélettel bátorítja a várandós kismamákat arra, hogy a saját testük és a gyermekük érdekében hozzák meg a számukra legjobb döntést a terhességgel és a vajúdással kapcsolatban. Hangsúlyt fektet az empatikus, személyre szabott, háborítatlan és hozzáértő gondoskodásra annak érdekében, hogy minden általa kísért kismamának a várandósság és a születésig vezető út egyedi és csodás élmény lehessen. Hiszi, hogy minden nőnek jár, hogy kiváló gondozást kapjon a várandósság alatt és után is. Mint szülésznő és mint édesanya szakmai tudást és tapasztalatot szerezett ahhoz, hogy első osztályú, bizonyítékokon alapuló támogatást nyújtson.
Végzettsége megszerzése óta számos szülészeten dolgozott Észak-Kelet Anglia területén. Az elmúlt pár évben pedig területi védőnőként és szülésznőként tevékenykedik, melynek során számos otthonszületést is levezényelt.

Harmath Cintia

Gyermek és felnőtt elsősegély oktató, szülésfelkészítő Dúla, kisgyermekgondozó és nevelő, kismama és baba-mama jóga oktató, babamasszázs oktató. 

Fontos számára, hogy a szülők minden számukra szükséges és fontos információhoz hozzájussanak egy felületen, és ne vesszenek el az interneten fellelhető információ rengetegben. Ezáltal sokkal magabiztosabban, félelmek nélkül tudnak belevágni a szülői szerepbe. 

“Még így is rengeteg olyan helyzet adódik, amire nem tudunk felkészülni, legalább azt tanuljuk meg, amire van lehetőségünk.” 

Szakterülete közé tartozik, és fontos kérdés számára, hogy kialakuljon a megfelelő kötődés és bizalom gyermek és szülő között, és ez a kapcsolat az évek során, akár a dackorszak, akár a kamaszkor alatt, különböző nevelési helyzetekben se sérüljön és fenn tudjon maradni.

Bevásárlókosár
Tetejére görgetés