Praktikák a babaszoba elrendezéséhez

babaszoba praktikák epelus.hu

Praktikák a babaszoba elrendezéséhez

A babaszobák elrendezése hosszú utat tett meg a megszokott kék és a rózsaszín klisés időszak óta. Manapság a semlegeseket és a visszafogott összeállításokat kedvelik a szülők, a nyugtató hatásuk és könnyed stílusuk miatt, mivel ezeket elég csak néhány évente újra díszíteni függetlenül a gyerek korától.
Az alábbi összeállítások remek útmutatóul szolgálnak mindenki számára, akinek szülői szerepe van a láthatáron.

Válassz egy témát a szobának

A babaszoba díszítésére szolgáló ötletek általában egy központi témát járnak körül, amely gyakran előfordul, hogy egy állatot vagy egy különleges környezetet érintenek, például dinoszauruszok, egyszarvúak, szafari vagy tanyasi udvar. Ezek a témák tele vannak szórakozással és ártatlansággal, amelyek táplálják a baba fantáziáját, miközben fejlődnek és mesemondó eszközként szolgálnak a szobában.

A babaszoba középpontjában egy szín vagy egy tervezési metodika állhat, akárcsak az otthonunk többi helyiségében. A pasztell színvilág és a skandináv típusú babahálószoba ötletek általában azért kedveltek, mivel letisztultságuk miatt fiúknak és lányoknak egyaránt megfelelnek.

Először válasszuk ki a szövetanyagot

A babaszoba díszítését mindig szövettől kell kezdeni. Csábító azt gondolni, hogy a gyermekágy vagy a szoba színének megválasztása a kezdő hely, de ha először a textilanyagokat és mintákat választjuk ki, utána sokkal egyszerűbb a dolgunk a fal színének kiválasztásakor.

Gyakorlati szempontból ne felejtsük el, hogy a baba szobájában a szövetválasztásnál figyelembe kell vennünk a rugalmasságot. A pamut bársony lehet, hogy szép dolog, de nem fog jól reagálni a foltokra vagy amikor kiömlik valami.

Válassz kényelmes üléseket

Ez alapvető fontosságú egy újszülött csecsemő szobájában. Túl könnyű a gyermekágyra összpontosítani – ami kétségkívül a legfontosabb bútor az egész szobában -, de a baba nem az egyetlen ember, aki nap mint nap használja a helyet.
A baba szobájába tervezz be egy kényelmes fotelt is, hogy te is komfortosan érezd magad, akár az éjszakai etetés közepette.

Kerüld el a rendetlenséget a babaszobában

Egy házban nincs egyetlen szoba sem, amely nem igényelne tárolást. Bár aprócska, a csecsemők mindenféle kellékkel érkeznek, amelyeknek fontos, hogy találjunk egy kialakított helyet. Ha ez meg van, hidd el sokkal egyszerűbb lesz az életed, mivel a rendnek köszönhetően nem kell folyamatosan kereséssel töltened az idődet.

Praktikák a babaszoba elrendezéséhez

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top