babák fényvédelem epelus.hu

A csecsemők fényvédelme: Hogyan óvhatod meg a gyermeked?

A bőrrák az egyik leggyakrabban előforduló ráktípus, és gyermekkorban vagy serdülőkorban mindössze egy hólyagos égési sérülés szükséges ahhoz, hogy majdnem megduplázza az esélyét annak, hogy a későbbiekben a melanoma, a bőrrák leghalálosabb formája alakuljon ki. Ezért fontos, hogy a szülők tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megvédjék csecsemőiket a nap káros UV -sugaraitól, és megtanítsák gyermekeiknek az egészséges napozási szokásokat – már kiskoruktól kezdve.

 

  1. Tartsd a gyermeket árnyékban. Az árnyékos hely választása a legjobb módja annak, hogy megvédjük gyermekeket a Naptól, különösen, ha hat hónaposnál fiatalabb. Tehát tartsd a babát árnyékban, amennyire csak lehetséges, és ha nem találsz árnyékot, akkor csinálj sajátot, esernyő, lombkorona vagy egy babakocsi burkolata segítségével.
  2. Öltöztesd a kicsit napvédő ruhába, például könnyű, hosszú ujjú ingbe és nadrágba. Ezenkívül ügyelj arra, ha már kicsit nagyobb, hogy a napon mindig széles karimájú kalapot és UV-védelemmel ellátott napszemüveget viseljen.
  3. Minimalizáld a fényvédő használatát a hat hónaposnál fiatalabb gyermekeknél. Ha azonban árnyék és megfelelő ruházat nem áll rendelkezésre, a szülők és gondozók minimális mennyiségű, széles spektrumú, vízálló, legalább 30-as SPF-es fényvédőt alkalmazhatnak gyermekeik bőrére. A titán -dioxidot vagy cink -oxidot tartalmazó fényvédők kevésbé irritálják a baba érzékeny bőrét. Ne felejtsd el újra felvinni a kicsi fényvédőjét két óránként vagy közvetlenül úszás vagy izzadás után, mivel nincs olyan, hogy „vízálló” fényvédő.
  4. Maradjatok biztonságban a forró napokon. A napvédelem mellett vigyázz a forró napokra is, ügyelve arra, hogy a baba teste ne hevüljön fel túlságosan, és igyon sok folyadékot. Ha a baba nyűgös, túl sokat sír, vagy kipirosodik a bőre, azonnal vidd őt hűvösre.

A napvédelem fontos az élet minden szakaszában, beleértve a csecsemőkort is. Mindig óvd magad és a családot is a naptól, és keress fel egy bőrgyógyászt, ha bármilyen kérdésed van a baba bőrének gondozásával kapcsolatban.

További a baba biztonságát érintő hasznos tanácsért ajánljuk figyelmedbe a babaelsősegély tanfolyamunkat!😊

babaelsősegély tanfolyam online korlátlan

Online tanfolyam

Online Babaelsősegély tanfolyam – gyerekek, balesetek… jobb felkészülni!

Jelenlegi és leendő szülőknek ajánljuk a tanfolyamot, így felkészülhetnek a babákkal járó balesetekre, azok megelőzésére vagy, ha bekövetkezett a baj, akkor a teendőkre.

Bevásárlókosár
Scroll to Top