leggyakoribb balesetek gyerekeknél

A 3 leggyakoribb baleset gyerekeknél, amire jobb felkészülni

A fulladás megakadályozása

A fulladás az ötéves kor alatti gyermekek nem szándékos sérüléses halálozásának egyik fő oka. Az egy- és a kétéves gyermekek a legnagyobb veszélynek vannak kitéve, mivel mozgékonyabbak, mint a csecsemők, de még mindig fejlesztik a motorikus képességeiket, és nem tudják megítélni a veszélyeket.

Az uszodák, fürdők, folyók és patakok a leggyakoribb helyek, ahol a kisgyermekek fulladási halála bekövetkezik, de akár a fürdőkád is lehet potenciális veszélyforrás, hiszen akár csak néhány centiméteres vízbe is képes a kisgyermek belefulladni. Éppen ezért soha ne hagyd a kisgyermeket egyedül a fürdőben. 

Az esések megakadályozása

Az esés a sérülések egyik leggyakoribb oka. A sérülés súlyossága attól függ, hogy milyen magasságból esik le, milyen felületre esik és mit üthet meg a gyermek, amikor leesik. Az álló és totyogó babák esetében gyakoribbak a kisebb esések. A sérülések minimalizálása és elkerülése érdekében tedd biztonságossá az otthonotokat!

Nézd végig az otthonotokat egy kisgyermek szemével, ha kell guggolj le, feküdj le, hogy azt lásd, amit ő, így azonnal ki fogod szúrni a lehetséges veszélyforrásokat!

Az égési sérülések megelőzése

Tartsd a gyerekeket távol tűztől, lángtól, forró felületektől és forró folyadékoktól. Az égési sérülések igen nagy fájdalommal járnak a kicsiknek, ráadásul maradandó nyomot hagynak testileg és lelkileg egyaránt. A baj egy pillanat alatt megtörténik, pl. azzal, hogy magára ránt valamit a tűzhelyről.

További hasznos tanácsokért vegyél részt Online Babaelsősegély Tanfolyamunkon, ahol részletesen végig vesszük a különböző korosztályokat érintő baleseteket, megelőzésüket és kezelésüket! Készülj fel velünk!

babaelsősegély tanfolyam online korlátlan

Online tanfolyam

Online Babaelsősegély tanfolyam – gyerekek, balesetek… jobb felkészülni!

Jelenlegi és leendő szülőknek ajánljuk a tanfolyamot, így felkészülhetnek a babákkal járó balesetekre, azok megelőzésére vagy, ha bekövetkezett a baj, akkor a teendőkre.

Bevásárlókosár
Scroll to Top