szobatisztaság_epelus_tanfolyam

Igaz, hogy a lányok hamarabb lesznek szobatiszták?

Igen ez igaz. Minden gyermek más, de elmondhatjuk, hogy a lányok általában hamarabb elhagyják a pelust és könnyebben szoktathatóak bilire, mint a fiúk.

A Wisconsini Orvosi Főiskola által 2002-ben publikált kétéves tanulmányban a kutatók azt találták, hogy a lányok 32,5 hónaposan, a fiúk pedig 35 hónaposan válnak teljesen szobatisztává. (Azért ez nem olyan hatalmas különbség lássuk be.🙂)

  • A lányok 24 hónaposan, a fiúk pedig 26 hónaposan mutattak először érdeklődést a bili iránt. 
  • A lányok 26 hónaposan, a fiúk 29 hónaposan maradtak szárazon egyszerre két órán keresztül. 
  • A lányok 26 hónaposan mondták ki először, hogy mosdóba kell menniük, míg a fiúk 29 hónaposan.
Igaz, hogy a lányok hamarabb lesznek szobatiszták?​

Egy 2008 -as brazil tanulmány hasonló különbségeket fedezett fel a nemek között: 24 hónapos korukban a lányoknak a 27,8 %-a, a fiúknak pedig a 21,4 %-a hagyta el a pelenkát napközben.

A kutatók megállapították, hogy a gyerekek mostanában picit később tanulják meg a bili használatát, mint korábban. A régebbi jelentések alapján a legtöbb gyermek már 18-24 hónapos kor között ismerkedett a bili használatával, de napjainkban a kisgyermekek általában csak 22-30 hónapos korban mutatnak érdeklődést a téma iránt.

Mint írtuk, minden gyermek más, lehet, hogy a Te gyermeked hamarabb vagy éppen később fogja elhagyni a pelust függetlenül a nemétől. A lényeg, hogy ne siettesd a folyamatot, mert olyan nem várt következményei lehetnek a kapkodásnak, a siettetésnek és a túlzó elvárásoknak, mint például a gyermek szorongása, székrekedés, elhúzódó szoktatás.

De mégis mikor érdemes elkezdeni a bilire szoktatást?

Erről szól 2 órás „Szobatisztaság és a hozzá kapcsolódó szokások kialakítása” előadásunk Zombori Judit Katalinnal, a Semmelweis Egyetem Adjuktusával, pszichológussal, egykori védőnővel.

Ha úgy érzed, itt az ideje a gyermekedet a bili használatának megtanítására, vegyél részt a tanfolyamunkon! Készülj fel velünk, hogy szorongásmentes és sikeres legyen a szobatisztaság kialakítása!

Szólj hozzá

Bevásárlókosár
Tetejére görgetés