epelus_bolcsibe_szoktatas

Járjon bölcsibe a gyermek? - Érvek és ellenérvek

Minden szülő a legjobbat szeretné a gyerekének. Felmerül a kérdés, vajon jót tesz a kicsinek vagy káros a fejlődésére?

  • Sokan azt gondolják, hogy a gyermeknek három éves koráig az anyuka mellett a legjobb, viszont ha az önállóságot és a szociális készségek fejlődését nézzük hasznos lehet a bölcsődébe járás.
  • A közösségbe való beszokás, és az új szabályok megtanítása óriási kihívás, ezért is nagyon fontos, hogy fel tudjunk készülni erre az időszakra, ha a bölcsőde mellett döntünk.
Ezért is ajánljuk figyelmedbe A Nyugodt Bölcsibe Szoktatás előadásunkat, ahol számos hasznos információt és tippet adunk, hogy ez a lehető legkönnyebben sikerüljön.

👉 A Nyugodt Bölcsibe Szoktatás – Lehetséges? – videós előadás

epelus_jarjon_e_bolcsibe_a_gyerek

Arra, hogy jót vagy éppen rosszat teszünk-e a bölcsibe iratással, nem lehet egyértelmű választ adni.

A legfontosabb ilyen helyzetben, hogy a család mérlegelje a lehetőségeit és az anyagi helyzetét. Sok anyukának a szülés után egy kis idővel muszáj vissza mennie dolgozni, ilyenkor a gyermek felügyeletét meg kell oldani.

  • Bébiszitter foglalkoztatása iszonyú költséges tud lenni, amely egy egész havi fizetést is elvihet, így a bölcsőde egy olcsóbb és ideálisabb megoldás lehet a gyermekfelügyeletre.
  • A legfontosabb, hogy csak akkor kezdjük el a folyamatot, ha úgy érezzük, hogy gyermekünk elég érett már, hogy közösségbe járjon.
  • Egy éves kor alatt, a kicsinek a legjobb az anyukája mellett, ebben a korban inkább a saját otthonában érzi magát a legnagyobb biztonságban. 
  • Amikor eléri a 2 éves kort, már sokkal egyszerűbb a beszoktatás, hisz már el tudjuk neki magyarázni mi is történik vele és az idegen szituációkat is könnyebben elfogadja. 
  • A csoportba járás fejleszti a szociális és értelmi képességeit, ami mindenképp a bölcsibe íratás mellett szóló érv.
  • Elengedhetetlen, hogy a bölcsődei beszoktatás elején folyamatosan figyeljük a viselkedését és a hangulatát. Vannak nyitottabb és vannak visszafogottabb gyerekek, így sosem tudhatjuk, hogy ő hogyan éli meg ezt az időszakot.

Amennyiben a család körülményei nem teszik lehetővé, hogy az egyik szülő napközben otthon legyen a kisgyerekkel, ne aggódjunk, hiszen a bölcsődei gondozástól nem szenved lelki károsodást a gyermek. 🙂

Azonban mindenképpen tájékozódnunk kell a bölcsődei gondozás minőségéről! Mindenképpen meg kell nézni több bölcsődét, tájékozódni a módszerekről, elvekről. Illetve a legfontosabb, megismerni a gondozónőket, hiszen a nap nagy részét velük fogja tölteni a gyermekünk.

Ha te is elgondolkoztál a bölcsődébe íratáson, javasoljuk nézd meg előadásunkat A nyugodt bölcsibe szoktatásról. Az előadáson hasznos tippeket és tanácsokat adunk, annak érdekében, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen az elválás és a közösségbe való becsatlakozás a gyermeked és a te számodra egyaránt.

Szólj hozzá

Bevásárlókosár
Tetejére görgetés