miért jo a babamasszázs, babamasszazs-tanfolyam-epelus.hu_

Miért jó a babamasszázs?

A babamasszázsnak számos előnye van. Minden egyes gyengéd mozdulattal a babád ellazul és szeretve érzi magát, ráadásul erősíti a kettőtök közötti kötődést.

A masszázs azt is lehetővé teszi, hogy a baba nyugodtabb legyen, így az alvásban is sokat segít. 

A babamasszázs továbbá serkenti az emésztést, enyhíti a hasfájást, erősíti az immunrendszert, pozitívan hat az idegrendszerre és a mozgáskoordinációra.

Nem tudod, hol kezd?
Összeállítottunk neked egy hasznos tanfolyamot, amely mindent megtanít, amit a babamasszázsról tudnod kell. A tanfolyamhoz egy letölthető és kinyomtatható babamasszázs naplót adunk ajándékba, melynek hátuljában megtalálod azokat a kedves mondókákat, melyeket használhatsz a masszázs során, ezzel is segítve babád a fejlődésben!

babamasszázs tanfolyam online - babamasszázs csodákra képes - epelus.hu korlátlan

Online tanfolyam

Babamasszázs online tanfolyam – csodákra képes

Jelenlegi vagy leendő szülőknek és nagyszülőknek ajánljuk a tanfolyamot. A babamasszázst elsajátítva közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a gyermekükkel, unokájukkal. Ráadásul a masszázsnak rengeteg pozitív hatása is van a gyermekre nézve.

A babamasszázs egészségügyi előnyei

A Nemzetközi Csecsemőmasszázs Szövetség (IAIM) szerint, a babamasszázs segíthet serkenteni a keringést és az emésztőrendszert. Ez segíthet egyes csecsemőknek olyan problémákban, mint például:

  • bélgázok
  • görcsök
  • kólika
  • székrekedés

A masszázs enyhítheti az izomfeszültséget, a növekedési fájdalmakat, valamint serkentheti a koraszülöttek növekedését. Sőt babamasszázs tanfolyamunkon olyan mozdulatsort is tanulhatsz, melyet egy megfázásos betegség során alkalmazhatsz.

Mikor kell elkezdeni a babamasszázst?

A Nemzetközi Csecsemőmasszázs Szövetség azt javasolja, hogy a szülők a baba születése után azonnal vezessék be a napi rutinba a babamasszázst.

Sok anya és apa szereti ezt úgy csinálni, hogy a babáját a mellkasára helyezi, bőr-bőr kontaktusban. Amíg magadon tartod a babát, fokozatosan kezd el simogatni a lábát és a hátát. Ezután térj át más területekre, például a karokra.

A születés első hetei után elkezdheted masszírozni a kicsit. Ügyelj azonban arra, hogy milyen a baba hangulata. A babának nyugodtnak, ébernek és elégedettnek kell lennie, amikor elkezded a masszázst. Soha ne végezz olyan masszázstechnikát, amely kellemetlen érzést kelt a baba számára!

(A babamasszázs naplóban tudod vezetni, hogy mely mozdulatok voltak kellemetlenek és melyek voltak jólesőek a baba számára. Ez a napló mindig kéznél lesz, így bármikor vissza tudod nézni, sőt, még saját masszázs sorozatot is fel tudsz vezetni benne, melyet tudsz majd követni a masszázs során.)

Várj legalább 30 percet az etetés után! Ha evés után túl hamar végzel babamasszázst, az hányást okozhat.

Milyen gyakran végezz babamasszázst?

Ez tőled és a babától függ. Egyes szülők naponta masszírozzák babájukat, míg mások minden második nap.

Masszírozhatod reggel, hogy jól kezdjétek a napot, vagy este lefekvés előtt, hogy megnyugtasd és nyugodtabban aludjon. Ügyelj a baba jelzéseire, hogy megtudd határozni a legjobb masszázsrutint.

A babamasszázs csodálatos, nyugtató terápia, amely megnyugtatja babádat és elősegíti a kötődést kettőtök között. A masszírozás azonban nem minden szülő számára természetes. Ne csüggedj, ha a baba masszírozása elsőre nem megy!

Előfordulhat, hogy gyakorolnod kell, mielőtt ráérzel. Minden gyakorlattal mélyebb, szeretetteljes köteléket alakíthatsz ki gyermekeddel. Tartsd ki, még akkor is, ha először nem érzel rá a babamasszázsra! A baba hálás lesz neked.

Gyakran fáj a babád pocija? Rossz a közérzete? Nem alszik jól? A babamasszázs csodákra képes… Megmutatjuk neked, hogyan tudod a babádat otthon, biztonságosan masszírozni! 👇

Online tanfolyam

Babamasszázs online tanfolyam – csodákra képes

Jelenlegi vagy leendő szülőknek és nagyszülőknek ajánljuk a tanfolyamot. A babamasszázst elsajátítva közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a gyermekükkel, unokájukkal. Ráadásul a masszázsnak rengeteg pozitív hatása is van a gyermekre nézve.

Szerző: Harmath Cintia
Gyermek és felnőtt elsősegély oktató, szülésfelkészítő dúla, önkéntes szoptatás segítő, kisgyermek gondozó és nevelő, kismama jóga, baba-mama jóga és babamasszázs oktató.

Forrás:

Benefits. (n.d.).   – iaim.net/benefits
Benefits of infant massage. (n.d.).  – infantmassageusa.org/benefits-class-information
Bennett C, et al. (2013). Massage for promoting mental and physical health in typically developing infants under the age of six months.- cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD005038.pub3/abstract
FAQs for parents. (2015).   – iaim.net/massage-your-baby/faqs-for-parents
Li X, et al. (2016). A meta-analysis of the efficacy and safety of using oil massage to promote infant growth. – daneshyari.com/article/preview/2668298.pdf
Mayo Clinic Staff. (2018). Infant massage: Understand this soothing therapy. – mayoclinic.org/healthy-lifestyle/infant-and-toddler-health/in-depth/infant-massage/art-20047151
Vickers A, et al. (2004). Massage for promoting growth and development of preterm and/or low birth‐weight infants. – cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD000390.pub2/abstract

Bevásárlókosár
Scroll to Top